HANS BIESHEUVEL
Op een evenement voor ondernemers mag een belangrijke spreker als Hans Biesheuvel niet ontbreken. Hans Biesheuvel is ondernemer en mede-oprichter/bestuurder van Ondernemend Nederland (ONL). Hier zet hij zich in om de stem van ondernemers beter te laten horen en een brug te slaan naar de politiek.

Hans Biesheuvel groeide op in een ondernemersgezin. Na jaren succesvol actief te zijn geweest als ondernemer werd hij in 2011 voorzitter van MKB Nederland. In 2013 nam hij afscheid van deze functie om ONL voor Ondernemers op te richten. Naast ondernemer en investeerder is Biesheuvel ook adviseur en commissaris bij verschillende (MKB-)bedrijven en voorzitter van het Festival Classique in Den Haag.

HANS DEN OUDENDAMMER
Hans den Oudendammer is de directeur van Rotterdam Topsport. Deze organisatie houdt zich al 27 jaar bezig met het topsportbeleid in Rotterdam. Een belangrijk onderdeel van het werk van Rotterdam Topsport is de organisatie van topsportevenementen. Weet u nog de start van de Tour de France, het WK Turnen, het WK Triathlon en de WK Shorttrack?
Zo maar een greep uit de vele evenementen, die de stad rijk is.

Jan Dirk Stouten zal Hans den Oudendammer een aantal interessante vragen stellen, zoals:
• Wat doet Rotterdam Topsport en wie betaalt dat
• allemaal?
• Waarom wil de stad toch al die evenementen?
• Hoe krijg je Europese en wereldkampioenschappen naar Rotterdam?
• Welke evenementen zijn belangrijk voor Rotterdam?
• Wat heeft het lokale bedrijfsleven er aan?
• Wat levert een evenement nu op voor de stad?
• Welke evenementen kunnen we de komende jaren verwachten.

Natuurlijk kunt u Hans den Oudendammer zelf ook vragen stellen.

HAROLD VERWOERT
Op 11 en 12 oktober zal Harold Verwoert uw gastheer zijn op het Business Challenge Event in Ahoy Rotterdam! Op een unieke en eigen manier zulen gasten aangekondigd en geïnterviewd worden. Uiteraard gebeurd dit, en veel meer, op een professionele en informatieve wijze waarbij de nodige humor niet zal ontbreken.

Harold Verwoert is een duizendpoot in medialand. Al meer dan 20 jaar is hij werkzaam als presentator, zanger en acteur. Naast het presenteren van vele events in het land is Harold ook regelmatig op tv te zien. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam bij omroep MAX en daarvoor o.a. bij “Explosief” ( SBS6) , “Sterrenstraat” (TROS), “Lifestyle Xperience” (RTL4), “Ja wij willen” (RTL4) en Astro TV (Net5). Een nieuw programma bij Veronica staat voor 2018 op de agenda!

ONDERNEMERSPLEIN BUSINESS NETWERK RIJNMOND
Business Netwerk Rijnmond is een regionaal zakenplatform met ruim tweehonderd aangesloten bedrijven en organisaties in de regio Rijnmond. Doelstelling is om bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden, waardoor leadgeneration en new business voor partners en leden gegenereerd wordt.

Business Netwerk Rijnmond is met een eigen ondernemersplein uitgebreid aanwezig op Business Challenge Rotterdam. Leden van dit regionale zakenplatform (met ruim 200 aangesloten bedrijven en organisaties in de regio Rijnmond), trekken zo gezamenlijk op. Het Ondernemersplein sluit perfect aan op de doelstelling van Business Netwerk Rijnmond om bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden en lead generation en new business voor partners en leden te bevorderen. Meer informatie over bijeenkomsten en het lidmaatschap van Business Netwerk Rijnmond vindt u op www.businessnetwerkrijnmond.nl

RODE KRUIS
Het zijn drukke tijden voor het Rode Kruis. De vrijwilligers en medewerkers van het Rode Kruis werken met man en macht om eerste noodhulp te verlenen na orkaan Irma. Wij zijn dan ook blij dat het Rode Kruis ondanks de drukte toch aanwezig is op Business Challenge Rotterdam. Niet alleen vraagt ze daar aandacht voor de hulp aan slachtoffers van orkaan Irma. Ook zal het Rode Kruis reanimatieworkshops en AED-trainingen verzorgen. Het Rode Kruis vindt het namelijk belangrijk dat zo veel mogelijk mensen EHBO kennis hebben. Dit wordt door meer en meer bedrijven ondersteund. Met EHBO kennis ben je niet alleen in staat om je collega’s te helpen in geval van nood. De opgedane kennis kan ook gebruikt worden binnen het gezin, (sport)vereniging en gewoon op straat. Tevens kan het klanten een gerust gevoel geven dat je kunt handelen bij een ongeval of als iemand onwel wordt.

RUR
RUR is dé internetzender voor Rotterdammers en alle anderen die iets met Rotterdam hebben. RUR maakt on demand programma’s voor jong en oud. Het aanbod is breed met items op het gebied van sport, cultuur, politiek, zakenleven en lifestyle. Daarnaast doet RUR live verslag van events, die via de website te volgen zijn. Uiteraard is RUR ook aanwezig op Business Challenge Rotterdam om verslag te doen van het evenement en om interessante gasten en sprekers te interviewen. Dat doen zij ongetwijfeld daadkrachtig en ondernemend want RUR is dé internetzender voor alle programma’s over de stad die bruist van energie. Recht uit Rotterdam!

WETHOUDER SIMONS
Een lage taalvaardigheid kost werkgevers gemiddeld 300 euro per jaar per laaggeletterde medewerker. (Pricewaterhouse Coopers (2013). Laaggeletterdheid in Nederland kent aanzienlijke maatschappelijke kosten. Dit heeft onder andere te maken dat er op de werkvloer onveilige situaties kunnen ontstaan, als een medewerker (soms zelfs relatief simpele) algemene veiligheidsinstructies niet kan lezen. Ook blijkt in de praktijk dat deze medewerkers meestal meer fouten maken, wat leidt tot tastbaar productieverlies. Het concreet verbeteren van de taalvaardigheid van werknemers levert vaak op korte termijn al behoorlijke en zichtbare voordelen op: productievere werknemers, een veiligere werkomgeving, beter en effectiever klantcontact, een prettigere werksfeer omdat medewerkers beter en makkelijker met elkaar communiceren, (flinke) kostenbesparingen én gelukkige werknemers.

Tijdens de Business Challenge inspireert de gemeente Rotterdam bedrijven op het gebied van taal op de werkvloer. Zij geeft u duidelijke informatie over: hoe kunt u de taalkwaliteiten van uw medewerkers daadwerkelijk vergroten, waarom is dat belangrijk en natuurlijk ook: wat levert het u concreet op? De gemeente heeft namelijk een organisatiescan gelanceerd waarmee bedrijven snel en effectief aan de slag kunnen gaan om te zorgen voor een taalvriendelijkere, eigen organisatie. Kom daarom tijdens de Business Challenge op woensdag 11 en donderdag 12 oktober langs bij de stand van de gemeente Rotterdam om deze organisatiescan gratis op te halen en laat u inspireren. Met de producten die u meekrijgt kunt u op een makkelijke manier het verschil maken voor uw werknemers en uw klanten. Ook voor een gezellig praatje bent u van harte welkom. Wethouder Simons, verantwoordelijk voor Stedelijke Ontwikkeling en Integratie is op 11 oktober aanwezig tijdens de Business Challenge om de Taal010app te lanceren. Dit is een app om bedrijfsleven, zorgverleners, organisaties en taalaanbieders rondom taal met elkaar in contact te brengen. Ook al het nieuws en aanbod rondom taal zijn in de app terug te vinden.